BLAREN

Blaren zijn een reactie van de huid op wrijving en druk. Blaren komen veel voor bij sporters en wandelaars, het is een noodmaatregel van je huid tegen druk en wrijving

Blaren behandelen

Een blaar wordt gevormd tussen de bovenste en de onderste huidlaag, hier ontstaat een beschermend vocht kussentje. Een blaar geneest sneller als hij heel blijft, de blaarbodem vormt in 24 uur een nieuwe huidlaag.

Voor een snelle genezing van een blaar is het belangrijk dat de blaar de eerste 24 uur gesloten blijft. De kans op infectie is dan ook het kleinst. 

Je kunt een blaar doorprikken maar doe dit wel met een steriele naald, gebruik jodium rond de baar en neem het vocht op met een gaasje. Let op laat de blaar verder zoveel mogelijk heel, en druk de huid zachtjes op elkaar zodat deze verkleeft. Losse huid niet verwijderen want dat vergroot de kans op infectie, plak de blaar af met een stevige pleister

Advies

Heb je een tijd niet gewandeld of gesport neem dan beschermende maatregelen, plak gevoellige huid af met een hecht pleister. De schoen wrijft dan niet tegen de huid maar tegen de pleister. Zorg er voor dat je sportschoenen goed aansluiten aan je voeten.


Voorkom blaren

RegioPedicure kan je helpen je voeten in goede conditie te houden, hiermee voorkom je problemen of worden deze tijdig gesignaleerd.